Σκληροθεραπεία (Θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις)

Η σκληροθεραπεία (θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις) είναι μία θεραπευτική μέθοδος αντιμετώπισης φλεβικών παθήσεων με απλό τρόπο χωρίς την ανάγκη νοσηλείας ή οποιασδήποτε αποχής από τις συνηθισμένες δραστηριότητες του θεραπευόμενου.

Ενδείκνυται για:

  • Μικρούς κιρσούς
  • Ευρυαγγείες

Πώς γίνεται η σκληροθεραπεία

Η σκληρυντική ένεση περιέχει μία φαρμακευτική, απόλυτα ελεγμένη ουσία, η οποία στο σημείο που θεραπευτής την εγχύει χρησιμοποιώντας την πιο λεπτή βελόνα που υπάρχει, προκαλεί φλεγμονή στο τοίχωμα της φλέβας με αποτέλεσμα αυτή να συρρικνώνεται και να κλείνει. Το αγγείο αλλοιώνεται σε έκταση λίγων εκατοστών και απορροφάται από τον οργανισμό. Η σκληρυντική ουσία δεν απορροφάται από τον οργανισμό και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούν κάποιες φαρμακευτικές ουσίες.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με σκληρυντικές ενέσεις είναι:

  • Ο έλεγχος του προβλήματος των φλεβικών διαταραχών και η διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας.
  • Δεν υπάρχουν παρενέργειες και στα έμπειρα χέρια του σκληροθεραπευτού ιατρού τα αποτελέσματα είναι άριστα.
  • Μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία και μεγαλύτερα των ευρυαγγειών προβλήματα, όπως φλεβεκτασίες ,υποτροπές χειρουργικής αφαίρεσης κιρσών τα οποία είναι πολύ συνηθισμένα και δεν είναι αισθητικά προβλήματα αλλά προβλήματα υγείας.
  • Με τη χρήση spray αναισθητικού σε ιδιαιτέρως ευαίσθητα άτομα, η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και αποδεκτή για όλους.
  • Η συντήρηση του καλού αποτελέσματος γίνεται με ετήσιες επισκέψεις που βοηθούν επίσης να μην υπάρχουν τα ενοχλητικά συμπτώματα των πόνων στα πόδια, τα καψίματα που τόσο ταλαιπωρούν τις γυναίκες σήμερα.

Επιπλοκές της μεθόδου είναι η δυσχρωμίες από διαφυγή του φαρμάκου εκτός του αγγείου, και σε σπάνιες περιπτώσεις μικρά έλκη.